Paslanmaz Sac Nedir?
Paslanmaz Sac Özellikleri
Parlak görüntüsüyle uzun ömürlü kullanıma uygun olması sebebiyle pek çok sektörde kullanılmaktadır. Üretiminin ilk aşamasında mat yüzeye sahip olurken paslanmaz sac birçok aşamadan geçerek parlak hale getirilmektedir.
Paslanmaz Sac Çeşitleri
Paslanmaz sac üretimi demir krom ve bakır karışımıyla elde edilmektedir. 0.40 mm – 50.00 mm kalınlığa sahip 6,4 kg – 1800 kg’a kadar ağırlıkta olabilmektedir. Lazer kesimle isteğe bağlı ölçülerle rulo ve ya plakalar şeklinde satışı yapılmaktadır. İçinde bulunan krom elementi sac daha dayanıklı hale gelmektedir. Paslanmaz sac ve çelik çevre dostu bir ürün olduğu için geri dönüştürülebilmektedir. Darbelere karşı dayanıklı, uzun ömürlü olması ve kendi kendini onarabilme özelliğine sahip olması nedeniyle tercih edilmektedir. Paslanmaz çelik ve sacların üretimi önce yıllarda çok maliyetli olmaktadır. Bu ürünler ergitme ve arıtma işlemleri uygulanarak elektrik ark ocağı ve argon oksijen karbon giderme teknikleriyle yapılmaktadır. 1970’li yıllardan sonra paslanmaz çelik imalatının maliyeti azalmış ve üretimi artmıştır. Dünya üzerinde % 80 kullanılan ve uygulanan bir tekniktir. Bunların dışında, yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklı olması, kendi kendini onarabilmesi, mekanik özellikleri, kaynak yapılabilirliği ve işlenmeye uygun olması, uzun ömürlü kullanım süresinin olması, dövülebilmeye yatkın olması, yüksek mukavemete karşı dayanıklı olması, parlak görüntüsü nedeniyle mimari yapılarda kullanılır, hijyenik olması nedeniyle gıda endüstrisi ve tıpta kullanılması, oksidosyona karşı dirençli olması özelliklerinden bazılarıdır. Her kaliteye uygun olarak paslanmaz çelik ve sac elde etmek için adresinden ulaşabilirsiniz.
- 304 Kalite Grubu
- Paslanmaz sac grupları arasında en çok kullanılanıdır.
- Suya karşı dayanıklı ve mat görünümdedir.
- İçerisinde %18 krom ve % 8 nikel bulunmaktadır.
- 700 – 800 derecelere kadar dayanma özelliği vardır.
Kullanıldığı alanlar, endüstriyel işletmeler, asansör kabinlerinin yapımı, mutfaklar, inşaat sektörü ve petro – kimya endüstrisinde kullanılmaktadır. Temizlenmesi kolay olup uzun ömürlü malzemeden üretilmiştir. Bununla birlikte birçok çeşidi bulunmaktadır.